Choď na obsah Choď na menu

S hybridom na horách Lexus RX 450h

 Na diaľnici nie je práve ideálne miesto pre predvádzanie úspornosti 3,5-litrového šesťvalca s dvojicou elektromotorov. Výsledok ale prekvapil, priemerná spotreba sa ustálila na hodnote 8,7 l/100km. Len mimochodom, RX 450h má celkovú hmotnosť 2,7 tony!Samotné RX je pôsobivý stroj.

Lexus na jeho dizajne pracuje už niekoľko generácii, pričom čoraz lepšie maskuje svoju veľkosť. Od prvej generácie samozrejme slušne podrástlo. Jeho dĺžka je 4890 milimetrov, šírka 1895 a výška 1685 milimetrov. Vo vnútri je miesta na rozdávanie, pre štyroch je priestoru až priveľa, pre piatich - vždy záleží od dĺžky cesty. Batožinový priestor má 539 litrov a je dobre využiteľný, pod krytom a ochrannou vrstvou je dokonca aj poriadna rezerva.

Po výkonnostnej stránke - agregát s elektromotormi (167 kW vpredu a 68 kW vzadu) v kombinácii s triapollitrovým šesťvalcom s výkonom 193 kW (263 koní) dávajú spoločný výkon 230 kW, teda 313 koní. Kombinovanú spotrebu pre naše nadštandardne vybavené auto udáva Lexus 5,5 litra na sto kilometrov.
Silnou stránkou modelu RX je tradične interiér. Lesklé plochy zakrývajú iba displeje, konečne po dlhej dobe auto, ktoré nemá celý interiér z klavírnej čiernej lapačky odtlačkov a prachu. Okrem výrazného bambusového dreva tu nájdeme niekoľko druhov plastov, no všetky už na pohľad i dotyk hovoria jasnou rečou. Tie vydržia.

 

 

Náhľad fotografií zo zložky S hybridom na horách Lexus RX 450h

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.